Patula

With a nod to aesthetic eras gone past in subtle curves, crisp white backdrops and dark frames, it is through careful planning this home has achieved a warm, comfortable atmosphere, with generous spaces for the family’s requirements. The Clients’ brief was clear from the start, they wanted their home to enhance their quality of living, to make their lives easier and to have the space to entertain large groups. The home was to accommodate their large family where everyone has their own privacy and the ability to come together as one.

The overall design intent was to capture and draw natural light and breezes into the home. All rooms were positioned to have views to green spaces outside. We have incorporated a combination of large fixed panes of glass, louvred windows, skylights and sliding doors to achieve an indoor / outdoor atmosphere. The alfresco is bound by cooking, living and dining spaces which allow people to move freely and seamlessly between indoor and outdoor. Living spaces were orientated north to north-west of the property to benefit from the northern light in winter as well as to frame views of the park across the road.

Read More